Deri altında birikmiş olan kan, kan özelliğini yitirmiş koyu renkli pelte kıvamındadır ve bağışıklık sistemimizi olumsuz yönde etkileyerek birçok hastalığa kapı aralamaktadır.
Tedavinin başarılı olabilmesi için kan alınacak noktaların ve bölgelerin doğru seçilmesi önemlidir. Akupunktur; hem noktaların ve bölgelerin seçiminde, hem de doğru kombinasyonların oluşturulmasında en önemli yardımcıdır.
Hacamat ağrısız, acısız, yatak istirahatsiz, iş gücü kaybı olmadan tatbik olunan bir tedavi metodu olup, hastalıklardan korunmanın ve sağlıklı yaşamanın en kolay yoludur.
Hacamat kelimesi Arapça ‘emmek, normal formuna getirmek’ anlamlarını taşır. Hacamat uygun zaman dilimlerinde belli aralıklarla usulüne uygun olarak yapılırsa, vücudun dışarıya atamadığı ağır metaller, toksinler, serbest radikaller, kullanılan ilaçların ve hormonlu gıdaların vücutta bıraktığı kalıntılar emilerek bedenimizin normal formuna gelmesi sağlanmış olur.
Hacamat İslam ülkelerinde çok yaygın olmakla birlikte Avrupa ülkeleri dahil tüm dünyada uygulanan bir tedavi metodudur. Geleneksel olarak boynuzla yapılan hacamat, günümüzde cam kupalar veya vakum setleri yardımıyla yapılmaktadır. Çizme işlemi ise genelde jilet yardımı ile yapılırken kliniğimizde hijyenik olması açısından bistüri ile yapılmaktadır. Kullanılan tüm malzemenin, tek kullanımlık olmasına da çok dikkat edilmelidir.
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği (GETAT) 27 Ekim 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanmış olup, Sağlık Bakanlığı tarafından kabul gören 15 çeşit tedavi yöntemi içinde Hacamat tedavisi de bulunmaktadır.
Hacamat tedavisi hangi hastalıklarda kullanılır, uygulama yapılmayan durumlar nelerdir?
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır.
Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar.
Ödemleri çözer.
Kan üretimi ile görevli organları uyarır, oksijeni arttırır.
Kan akışını düzenleyerek tansiyonu dengeler.
Beyin fonksiyonlarını canlandırır.
Ağrıları giderir.
İleride oluşabilecek muhtemel hastalıkların önlenmesinde etkilidir.
Bel, boyun fıtığı, eklem ağrıları, karaciğer, kalp hastalıkları, psikolojik hastalıklar gibi hemen hemen tüm kronik hastalıkların tedavisinde fayda sağlar.
Göze canlılık verir, gözün görme kabiliyetini artırır. Başından hacamat olan bir insan bunu hemen fark eder.
Unutkanlık ve dikkat eksikliği olanlar; okuduğunu zor anlayanlar ve baş ağrısı şikayeti olanlar için kafadan hacamat çok faydalıdır. Ezber kuvvetini ve algılamayı tırır, özellikle migren gibi sinirsel baş ağrılarını iyileştirir.
Hacamat, çocukların gelişiminde, gençlerde ise daha dengeli bir ergenlik geçirmelerine yardımcıdır.
Hacamat metabolizmayı düzenleyerek bağışıklığı güçlendirdiğinden düzenli yaptıranlar, çok sık grip ve soğuk algınlığına yakalanmaz, daha sağlıklı ve daha dinç görünüme sahip olurlar.
Hacamat Tedavisi hangi durumlarda uygulanmaz?
Çok ihtiyar ve zayıf kişilerde,
Kalp yetmezliği olanlarda,
Müzmin ishalde,
Kanı durmayan kişilerde,
Hamilelerde
Aşırı kansız kişilerde, (Anemia, Lukemia, Thalassemia)
Tansiyonu çok düşük kişilerde,
Kemoterapi görenlerde,
Çok hassas ve korkan kişilerde yapılmaması tavsiye olunur.